Exit

Koploper Bepacom opent energieneutraal bedrijfspand voor Techniekdagen

Enkele weken geleden werd op ludieke en grootste wijze het nieuwe bedrijfspand van Bepacom uit Raalte geopend. Bepacom, specialist in besturingstechnieken van installaties in de industrie en klimaatbeheersing en partner in een van de RIF-projecten die Nehem ondersteunt, heeft een gebouw van de toekomst neergezet. Compleet geïntegreerd met alle mogelijkheden om energieneutraal te zijn, is Bepacom koploper binnen de regio. En met de wens om klaar te zijn voor de Techniekdagen zodat studenten meteen aan de slag kunnen in het pand, is het hét voorbeeld voor de betrokkenheid van bedrijfsleven bij het onderwijs, waar wij graag aandacht aan willen besteden.

Met grote trots opende Bepacom de deuren op 11 oktober in de middag. De vele genodigden vergaapten zich aan de nieuwste foefjes zoals de betonvloeren met zelfvoorzienende vloerverwarming en de vele zonnepanelen op het dak. Met recht wordt het gebouw van Bepacom dan ook beschreven op diverse social media als symbool van innovatie, continuïteit en duurzaamheid. Wat zij direct voorop stellen, is de noodzaak om ook de jeugd mee te nemen in dit proces: “Na de opening van donderdag en de Techniekdagen van afgelopen vrijdag openen wij onze deuren vandaag nogmaals voor de Sallandse jeugd en hopen hiermee nog meer jongeren enthousiast te maken voor de techniek! #klaarvoordetoekomst”.

Bepacom is partner in het samenwerkingsverband met project FRIS. Dit project houdt zich bezig met een nieuwe manier van lesgeven waarbij onderwijs en bedrijfsleven samen projecten neerzetten. In deze projecten werken vmbo-, mbo- en hbo-studenten samen vanuit een werkelijke vraag of behoefte van een bedrijf. Dit doen zij onder begeleiding van een docent en een instructeur vanuit het bedrijfsleven.FRIS maakt het mogelijk dat studenten niet alleen kennis en vaardigheden kunnen opdoen met de inhoudelijke aspecten van hun toekomstig werk, maar ook de werkzaamheden en verschillende opdrachten van begin tot eind kunnen volgen. Studenten worden in deze projecten geconfronteerd met de toepassing in de praktijk van hun eindproduct en kunnen daadwerkelijk evalueren en zien of hun eindproduct werkt en aan de verwachtingen van de opdrachtgever voldoet.

Meer inspirerende samenwerkingen of enthousiaste aanjagers voorbij zien komen? Blijf ons volgen op social media of meld je aan voor onze nieuwsbrief via info@nehemkmc.nl. 

 

Close
Go top