Exit

Nadat in maart 2018 project BIM5 is gelanceerd, is er inmiddels al veel opgepakt. De tijd heeft niet stil gestaan! Er is o.a. doorgepakt op het samenstellen van moderne bouw-gerelateerde opleidingen op diverse mbo-niveaus. De markt vraagt om nieuwe moderne opleidingen die passen bij de veranderende bouwsector.  Aankomend schooljaar start een groep studenten met de opleiding Smart Building (niveau 4) én een groep studenten met de hbo-opleiding Associate Degree Built Environment Dit kan niet zonder het bedrijfsleven!

 

Tijdens een succesvolle ontbijtsessie gingen partijen binnen het project BIM5 bestaande uit bedrijfsleven, beroepsonderwijs en gemeente Oss aan de slag met onderwerpen zoals leerwerkplekken voor toekomstig personeel, excursiemogelijkheden binnen bedrijven, workshops en gastlessen verzorgd door professionals. Het komt er op neer dat in deze fase van de ontwikkeling van de nieuwe opleidingen gezamenlijk onderwijs uitgevoerd gaat worden. De docenten gaan de rol van ‘regisseur van goed onderwijs’ oppakken en het bedrijfsleven gaan ze daarbij helpen.

Middels een menukaart werd de mogelijkheid geboden aan de diverse bedrijven om kenbaar te maken waar ze wat kunnen bijdragen in de opleidingen Uit de opgehaalde informatie bleek onder andere dat bedrijven grote interesse hebben in een bedrijvenmarkt aan het begin van het schooljaar en het organiseren van excursies op de werkvloer.

De onderwijsprofessionals zullen zich de komende tijd buigen over de menukaarten met daarin de opgehaalde input van de bedrijven. Aan de hand van de menukaart wordt een matrix samengesteld waarin zichtbaar wordt welke bedrijven voor welke activiteiten benaderd kunnen worden. Met deze gegevens wordt de programmering en roostering voor beide opleidingen voor aankomend schooljaar gemaakt. Zo is de eerste stap naar gezamenlijk onderwijs gemaakt.

Het project BIMzorgt dat het onderwijs voor de gebouwde omgeving in de regio Oss aantrekkelijk en volledig up to date is zodat Noordoost-Brabant slimmer gaat bouwen en aantrekkelijker wordt en blijft voor jong en oud.Vanuit BIM5 bepalen het beroepsonderwijs en bedrijfsleven samen hoe het beroepsonderwijs voor de gebouwde omgeving eruit moet komen te zien en  werken bedrijfsleven, beroepsonderwijs en gemeente Oss samen aan onderwijs voor de gebouwde omgeving. Zo  ontstaat een expertisecentrum gebouwde omgeving, dat inhoud krijgt door een lectoraat van Avans Hogeschool en een practoraat van ROC De Leijgraaf. Samen met 180 bedrijven wordt het bestaande onderwijs voor minimaal 4 jaar in de steigers gezet.

Nehem heeft vorig jaar bijgedragen aan de subsidieaanvraag en draagt momenteel zorg voor het verdere projectmanagement van BIM5.

Ook gebruik maken van de expertise van Nehem of meer weten over het project BIM5? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Wij gaan graag met u in gesprek. Mail naar info@nehemkmc.nlof bel 073 523 06 46.

Close
Go top