Exit

De herfstblaadjes vallen bijna, maar bij Nehem is er nieuw geluk, de ‘geboorte van een nieuwe adviseur’. Deze maand verwelkomen we met veel plezier Lydia Post. Een kort gesprek met deze leergierige en ijverige Gelderse duizendpoot. Ondanks dat ze aan het begin van haar carrière staat, neemt ze al een gezonde dosis ervaring met haar mee.

Op dit moment woont Lydia nog in Apeldoorn, waar ze met haar ouders en broer woont. Binnenkort zal ze verhuizen naar het zuiden om samen met haar vriend een leuk plekje te zoeken tussen Rosmalen en Eindhoven.

Op de vraag waarom ze zo ver van huis voor een bedrijf als Nehem heeft gekozen is ze heel duidelijk, “Ik merkte dat de onderwijswereld buiten het basisonderwijs, bijvoorbeeld hoger onderwijs en het bedrijfsleven, me erg interesseerde. Nu ik aan het begin van mijn carrière sta, wil ik me daar graag verder in ontwikkelen. De concrete projecten bij Nehem spreken me erg aan en ik denk dat het me voldoening geeft om het resultaat van gezamenlijke inspanningen te zien.” Ze vult verder aan dat het haar meteen opviel hoe goed de werksfeer is binnen Nehem,” Het team gaat op een prettige en informele manier met elkaar om en weet elkaar te vinden. Dat geeft mij het idee dat de adviseurs onderling goed kunnen samenwerken en sparren over lopende projecten, maar ook bijzondere inzichten makkelijk delen met elkaar. Daar wil ik graag deel van uitmaken.”.

Lydia volgde, na het behalen van haar vwo-diploma, de academische Pabo aan de Marnix Academie in Utrecht. Daarna volgde ze nog een premaster onderwijskunde en de master onderwijswetenschappen. Tijdens haar stages merkte ze dat ze voor de klas haar ei niet helemaal kwijt kon, maar als het tijdens de stages om ontwerpen over bredere schoolontwikkeling ging dan zat ze op het puntje van haar stoel. De verdieping hiervan hoopt ze bij Nehem te gaan vinden. “Het beeld wat ik van Nehem heb, is dat zij hun klanten helpen om structuur aan te brengen in hun ideeën en een ‘handige kant’ op te sturen, zodat die ideeën ook werkelijkheid kunnen worden. Uiteindelijk levert dat beter onderwijs en blijere mensen op. Dat vind ik mooi en denk dat dit goed past bij wat ik te bieden heb, maar ook wat ik verder wil ontwikkelen.”, legt ze uit.

“Ik hoop bij Nehem te bereiken dat ik de komende jaren kan bijdragen om onderwijs te verbeteren. In het onderwijs werken veel gepassioneerde mensen die dat graag willen doen, maar daar een beetje hulp bij kunnen gebruiken. Hier wil ik me graag voor inzetten. “

Lydia omschrijft zichzelf als persoon die goed kan schakelen tussen de details van een project en het grote geheel. Naast dat ze bijzonder nieuwsgierig en leergierig is, kun je haar het best typeren als een echte communicator die graag in gesprek blijft met mensen op de werkvloer.

Op de vraag waar ze erg trots op is, antwoord ze volmondig en snel “Ik ben erg trots op mijn masterthesis. Ik heb er hard voor gewerkt en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Zelf had ik het idee dat ik een sterke thesis had geschreven en dit werd door de docenten ook gezien. De thesis werd zelfs genomineerd voor beste thesis. Daarin was de eerlijke samenwerking met medestudenten essentieel.”.

Naast haar werk houdt Lydia zich druk bezig met het maken van muziek. Gitaar en zingen zijn haar passie. Ook trimt ze graag een rondje of gaat ze naar de sportschool. Haar nieuwste passie is skiën in Oostenrijk wat ze sinds enige jaren heeft ontdekt.

Wilt u in gesprek met Lydia om gebruik te maken van haar expertise? Neem dan contact op via e-mail: lydia.post@nehemkmc.nl

Close
Go top