Exit

Op 18 april was Nehem aanwezig tijdens de dag van de Robotica in Zwolle, op bezoek bij onze klant Deltion College. Deze middag, die in het teken stond van robotica en leven lang leren, liet een unieke samenwerking zien tussen onderwijs en bedrijfsleven op dit gebied. De aanleiding van deze bijeenkomst is de afronding en oplevering van het nieuw ontwikkelde en geaccrediteerde mbo-keuzedeel Industriële Robotica. De middag leverde inspiratie op over onderwerpen waar we allemaal mee te maken zullen krijgen. Daarnaast kregen we een inkijkje in de best practices van het project.

De middag werd georganiseerd door Landstede MBO, Deltion College, Hogeschool Windesheim en Fieldlab Industrial Robotics, die in het kader van het Regionaal Investeringsfonds (RIF)samenwerken op dit gebied. Tijdens het plenaire deel werd er nader ingegaan op het RIF-project en gingen de bezoekers vervolgens uiteen voor kennissessies op het gebied van Industriële Robotica. De middag werd centraal afgesloten met een inspirerende toekomstvisie, verteld door Ruud Veltenaar.

Wat blijkt? Op het gebied van industriële robotica kunnen onderwijs en bedrijfsleven niet zonder elkaar. De mogelijkheden nemen rap toe, maar tegelijkertijd ook de vraag naar goed opgeleid personeel om met robots te werken, ze te onderhouden en ermee te innoveren. Binnen de huidige samenwerking worden studenten opgeleid in de nieuwste technologische ontwikkelingen. Dat werpt zijn vruchten af: de eerste studenten zijn klaar om te beginnen.

Wilt u ook profiteren van de expertise van onze adviseurs? Stuur dan een e-mail voor meer info (info@nehemkmc.nl)en wij gaan graag een gesprek met u aan.

Close
Go top