Exit

Op woensdag 13 juni nam Nehem een aantal relaties mee op een bustrip naar het zuiden van het land voor een bezoek aan Niekée in Roermond en Qeske in Kerkrade. In de vroege ochtend werd er afgereisd naar deze twee initiatieven van het Agora onderwijs waarbij de leertaken vanuit de leerling ontwikkeld worden. Elf geïnteresseerde docenten vertrokken op het einde van de dag weer met een tas vol inspirerende bagage terug naar huis.

Als eerste werden de bezoekers ontvangen door Sjef Drummen, adjunct-directeur van Niekée en mede-oprichter van het Agora onderwijsconcept. Hij gaf een kijkje in de keuken van deze bijzondere middelbare school waarbij men lesgeeft volgens de Agora methode met gepersonaliseerd leren. Ze zijn in het schooljaar 2014-2015 van start gegaan met een groep van 37 leerlingen en dit jaar hebben de eerste leerlingen eindexamen gedaan. Op de dag van de excursie werd bekend dat er geen leerlingen gezakt zijn. De exacte resultaten zijn te zien via deze link. Positief nieuws en een opsteker voor dit innovatieve onderwijsconcept!

De deelnemers van de excursie kregen tijdens een rondleiding door het gebouw de mogelijkheid om met studenten en docenten te spreken over hun ervaringen. Typerend voor deze school is dat alle niveaus in één groep van basis tot aan gymnasium niveau bij elkaar zitten. Men werkt bij Niekée met 5 werelden; van de kunstzinnige wereld tot aan de technische wereld.

Na een overheerlijke lunch werd de route vervolgd naar Stichting Qeske in Kerkrade. Guido van Dijk, mede-oprichter van het Agora onderwijs, ging in gesprek met de groep bezoekers over agile learning en het concept dat ze bij Qeske hanteren. Bij Qeske geloven ze dat onderwijs alleen mogelijk is in een omgeving die nauw aansluit bij de realiteit, midden in de maatschappij. Dit is niet in een geïsoleerd schoolgebouw, maar actief met bedrijven die door middel van nieuwe technologieën, innovatieve producten op de markt brengen. Deze bedrijven hebben op hun beurt weer behoefte aan talent en daarmee is de cirkel rond! Qeske faciliteert flexibele leerwerkplekken voor HBO- en academische studenten.

Deze bijzondere dag werd bijgewoond door werknemers, docenten en onderwijskundigen van onder andere ROC Rivor in Tiel, Techniek College Rotterdam, Koning Willem I College ’s-Hertogenbosch en Roncalli Mavo in Rotterdam.

 

Wil je ook gebruik maken van de expertise van één van onze adviseurs of een keer een bijeenkomst of excursie bijwonen? Neem dan contact op met Nehem via info@nehemkmc.nl.

 

Close
Go top